Hoppa till sidans innehåll

Jägarexamen


Vi välkomnar alla som vill bli jägare eller ta jägarexamen för att få lära sig mer om våra vilda djur samt hur de vårdas och förvaltas. Jakt kan bedrivas i alla åldrar, ung som gammal. 

Jägarexamenutbildningen ger en bred kunskap om viltarter, lagstiftning, skytte, tillvaratagande och om olika jaktformer. För dem som vill skaffa sig jaktvapen är det obligatoriskt att ha jägarexamen. 

 

Svenska Jägareförbundet har bra och heltäckande information om vad som krävs för att få jägarexamen, hur man går till väga och annan nyttig information i ämnet. Klicka på länken nedan för att komma till förbundets sidor om jägarexamen. 

Information om jägarexamen från Svenska Jägareförbundet

 

Studiefrämjandet anordnar ett flertal kurser inriktade mot jakt och jägarexamen. Läs mer på Studiefrämjandets hemsida.

 

Det finns också andra aktörer som erbjuder utbildning till jägarexamen, bland annat som intensivutbildning. Annonser för detta hittas ofta på bl.a. Blocket.se.

 

Viktig information om bokning av prov:

För att kunna boka prov måste en provledare kontaktas. (Viktigast vid privata studier) Se det här dokumentet för att hitta provledare inom södermanlandslän, provledaren tar emot både teoretiska prov samt de praktiska proven så att dem kan bokas hos samma person. 

Uppdaterad: 01 JUL 2018 21:45 Skribent: Olle Johansson

 

Klicka för mer info!

 

Postadress:
Strängnäs JSK - Skyttesport
Strängnäs JSK - skyttesport, c/o Box 551
64521 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: strangnasjsk@hotmail...

Se all info